Pilates za decu

• U specijalizovanom studiu za pilates aktivnosti u sklopu realizacije orginalnih pilates programa uvodi se nov program koji obuhvata i seriju vežbe za decu. Ovaj program relativno skoro je počeo da se realizuje u sklopu pilates edkukacje na Balance Body Univerzitetu u SAD.

• Cilj Pilates studija je da blagodeti od pilates vežbanja koriste ne samo odrasli, već i deca, što je veoma bitan momenat u stvaranju uslova za njihov celovit mentalni i fizički razvoj.

• Ovo se naglašava zato što pilates metod vežbanja i kod dece zahteva koncentraciju jer se radi o vežbama kojima se zapošljava i um i telo. Vežbe su usmerene na razvijanje i aktiviranje dubinskih mišića tela kao i na poboljšanju fleksibilnosti ruku i nogu, što je bitno kod podržavanja mišićnih grupa kako bi proizvele moć snage i podržale i zaštitile kičmu u pokretu, dok se sedi ili stoji.

• Ove vežbe uključuju i rad na ravnoteži pokreta, što je za decu posebno važno u pravcu harmoničnog razvoja i postizanja opitmalne snage čitavog organizma. Ovakav pristup podstiče decu da stiču svoju nezavisnost kroz kretanje sa pravilnom telesnom mehanikom, što će postati njihov rastući ciklus učenja kroz život.

• Naša deca, kao i odrasli nisu van modernog stila života koji često uključuje duge periode sedenja za radnim stolom, u školi, ispred računara ili televizora. Ovakav način ubrzava pomeranje kičme iz prirodnog tzv. S položaja, što često kod dece dovodi do stanja bolova u leđima, spuštena ramena i deformacije kičme. Pilates metodom želimo da se deluje preventivno da do toga ne dođe, a tamo gde je došlo do promena da se jačanjem leđnih mišića i celog tela deformiteti odklone i kičma dovede u svoj prirodni tzv. S položaj - pozicija poznata kao "prirodna kičma". Pri tome uz posticanje mašte i jačanje koncentracije uma očekuje se da pilates vežbanje bude ne samo korisno, već i veoma zabavno i zanimljivo za decu.

• Da bi roditelji pružili snažnu podršku svojoj deci u prihvatanju pilatesa kao načina vežbanja u studiju je pripremljen program koji omogućava zainteresovanom roditelju da vežba zajedno sa svojim detetom, čime bi se postigla ne samo obostrana zdravstvena korist, već i racionalno korišćenje zajedničkog vremena i sadržajno druženje sa svojim detetom.

• Pilates metod za decu preporučuje se školskoj deci, posebno uzrasta iznad deset godina. Grupe dece koje će se formirati radi pilates vežbanja biće male i broje najviše do pet vežbača. U slučajevima vežbanja roditelja i dece grupe će biti sastavljene od dva para - roditelj dete.

Pridružite nam se što pre jer je Pilates blagodetan za stanje vašeg duha i vašeg tela!
Prvi čas je besplatan.

Zainteresovani mogu da se jave na kontakt telefon 064 14 58 948, radi konkretnog dogovora i dobijanja dodatnih